ΚΟΥΙΖ για τις περιφερειακές συσκεύες

Εργονομία

Γνωρίζω τι σημαίνει ο όρος εργονομία; Αν όχι, διαβάζω έναν ορισμό από τη Βικιπαίδεια
Οι έρευνες δείχνουν ότι η παρατεταμένη πληκτρολόγηση, η ακατάλληλη διαμόρφωση του χώρου εργασίας, οι κακές εργασιακές συνήθειες, οι πιεστικές συνθήκες και σχέσεις εργασίας μπορεί να οδηγήσουν στην πρόκληση τραυματισμών. 

Τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων εκδηλώνονται κατά κανόνα στα χέρια, στους καρπούς, στους βραχίονες, στους ώμους, στον αυχένα ή στην πλάτη και προκαλούν συνήθως:

Μούδιασμα, κάψιμο ή φαγούρα,
Πόνο ή ευαισθησία,
Πόνο, ταχυπαλμία ή πρήξιμο,
Σφίξιμο ή δυσκαμψία,
Αδυναμία ή πάγωμα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο που είναι σωστό να καθόμαστε στον υπολογιστή μας και τι πρέπει να προσέχουμε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα σχετικά με τη σωστή στάση στον υπολογιστή. 

Πως μπορώ να δημιουργήσω μια αρμονικά σωστή θέση στον υπολογιστή; 
  • Το ύψος του γραφείου πρέπει να μου επιτρέπει να έχω τους αγκώνες μου λυγισμένους στις 90 μοίρες.
  • Το πληκτρολόγιο να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά μου. Αν πρέπει να κοιτάω τα πλήκτρα τότε ρυθμίζω την απόσταση με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύψω το κεφάλι για να δω.
  • Το ποντίκι και ότι άλλο χρησιμοποιώ πρέπει να είναι κοντά μου, έτσι ώστε να μην αναγκάζομαι να σκύψω η να αλλάζω την θέση μου για να τα χρησιμοποιήσω. 
  • Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά και ελαφρώς πιο χαμηλά από το επίπεδο των ματιών μου (όχι στο πλάι η πιο ψηλά από το επίπεδο των ματιών μου).
  • Η καρέκλα μου πρέπει να βρίσκεται όσο πιο δυνατόν πιο κοντά στο γραφείο μου. 
  • Συχνά διαλείμματα για περπάτημα ή ασκήσεις πρέπει να γίνονται για την πρόληψη ενοχλήσεων.  
Πηγή: https://www.physiotherapy-varvaras.gr/sosti-thesi-ergasias-ypologistis/

Επιλέγω το μαθησιακό αντικείμενο στο Φωτόδεντρο για να μάθω τη σωστή στάση του σώματος όταν εργάζομαι με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μου ΕΔΩ

Δημιουργία φακέλου αρχείων

Όταν επισκεπτόμαστε ένα γραφείο (π.χ. γραφείο των καθηγητών, ή γραφείο του Διευθυντή) βλέπουμε να υπάρχουν ντοσιέ που περιέχουν διάφορα έγγραφα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Τα έγγραφα αυτά οργανώνονται σε ντοσιέ σύμφωνα με το περιεχόμενο τους, ώστε να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός τους.
 Όπως τοποθετούμε τα έγγραφα μας σε φακέλους σε ένα γραφείο, έτσι  αρχειοθετούμε τα αρχεία σε φακέλους (folder) του υπολογιστή, που δημιουργούμε με το Λειτουργικό Σύστημα.
Ένας φάκελος ξεχωρίζει από ένα αρχείο σε ένα Γ.Π.Ε. από το χαρακτηριστικό εικονίδιο που αντιστοιχεί σ' αυτόν
Όταν "ανοίγουμε έναν φάκελο, εμφανίζονται σε ένα παράθυρο τα αρχεία που περιέχει.
Η δομή των Φακέλων
Η οργάνωση των αρχείων σε φακέλους μας διευκολύνει στην πιο γρήγορη ανα­ζήτηση και εύρεση των αρχείων. Ωστόσο, αν χρειαζόταν να δημιουργήσουμε μεγάλο αριθμό φακέλων, θα είχαμε πάλι δυσκολία στην αναζήτηση των αρχείων.
Για την καλύτερη ταξινόμηση των αρχείων ένας φάκελος μπορεί να περιέχει όχι μόνο αρχεία αλλά και άλλους φακέλους. Τα αρχεία που περιέχει ένας φάκελος, αν είναι πολλά σε αριθμό, μπορούμε να τα ταξινομήσουμε καλύτερα σε υποφακέλους που περιέχονται στον αρχικό φάκελο. 
Δημιουργώ φακέλους για την αποθήκευση των αρχείων μου

Πίσω